Organisaties

Ben je als organisatie op zoek naar vrijwilligers? 

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Je kunt vrijwilligers inzetten voor maatschappelijke klussen, zonder commercieel belang. Instellingen, organisaties en verenigingen doen graag een beroep op onze vrijwilligers. Voor ieder maatschappelijk project of ondersteuning in bijvoorbeeld een verzorgingshuis kun je een vrijwilliger inzetten. Er zijn in je organisatie of vereniging ongetwijfeld klussen waar je niet aan toekomt of waarvoor je eenvoudig te weinig menskracht hebt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het assisteren tijdens een sportles voor jongeren met een beperking, fietsen met iemand die eenzaam is, koken bij een hospice of ondersteunende werkzaamheden bij de voedselbank. Waarom zou je het eigenlijk niet doen? Onze vrijwilligers zijn enthousiast om je te helpen en maken graag het verschil! En het mooie is: het werk is ook voor hen van onschatbare waarde.

Flexibel vrijwilligerswerk

Die extra ‘handjes’ zijn vaak van grote waarde is onze ervaring, ongeacht hoe jong of oud je bent. Daarom zetten we vrijwilligers van alle leeftijden in. Dat doen we voor zowel eenmalige projecten als voor een langere periode.

"Onze vrijwilligers zijn een aanwinst voor ons team. Ze zijn onze extra handen en ogen."
Manon en Mariska (vrijwilligers Columbus Junior)

Ik haal er enorm veel positieve energie uit!

Columbus Junior is een kinderopvangorganisatie die al jaren met vrijwilligers werkt op de peuteropvang. "Deze vrijwilligers zijn echt goud waard! Met behulp van Via Vorsa werven we deze vrijwilligers." Twee van deze vrijwilligers zijn Manon en Mariska. Voor Manon is het een opstart naar een betaalde baan. "Doordat ik een tijdje uit het werkende leven ben geweest voelde het als een grote stap, maar doordat ik zo goed werd opgevangen was dat snel verdwenen. Het geeft veel voldoening om te zien dat de kinderen het leuk hebben en ze zich kunnen ontwikkelen." Mariska is al 15 jaar vrijwilliger. "Ik doe dit nog steeds met veel plezier. Het is leuk om met de kinderen bezig te zijn. Ze kunnen genieten van de kleinste dingen." Benieuwd naar het hele interview? Klik dan hier.

Hoe kan ik een vrijwilliger vinden?

Ken je Via Vorsa nog niet? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Meld eenmalig je organisatie aan bij onze vacaturebank. Je ontvangt dan een wachtwoord per mail en daarmee plaats je jouw vacature in concept. Na goedkeuring van Via Vorsa wordt de vacature geplaatst. Natuurlijk kun je meerdere vacatures plaatsen. Wil je je vacature via social media laten zien, of extra onder de aandacht brengen? Neem dan even contact met ons op.

De vrijwilliger in jouw organisatie of vereniging

Via de vacaturebank kan de vrijwilliger reageren op de vacatures van jouw organisatie of vereniging. We sturen je een mailtje als een vrijwilliger belangstelling heeft. Je neemt dan zelf contact op met de vrijwilliger voor een kennismakingsgesprek. Hebben wij een vrijwilliger die past bij jouw vraag, dan nemen wij contact met je op, zodat je zelf een afspraak kunt maken.

Nazorg vrijwilligers
Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers en hechten aan het contact met de organisaties waar zij werken. Wil je ons daarom op de hoogte houden van:

  • de reactie(s) op een vacature;
  • de afspraak met de vrijwilliger en terugkoppeling van het gesprek;
  • de eventuele aansluiting bij jouw organisatie of vereniging;
  • de veranderingen in jouw organisatie: bijvoorbeeld als er een nieuw contactpersoon is, etc.
"ViaVie Welzijn kan niét bestaan zonder de inzet van vrijwilligers."
ViaVie Welzijn

Via Vorsa maakt het ‘makkelijker’

ViaVie Welzijn kan niét bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. In totaal zijn er zo’n 250 vrijwilligers actief voor ons! Op heel veel verschillende gebieden. Van vrijwilligers die langdurige ondersteuning bij de Thuisadministratie geven tot dames die senioren welkom heten bij een eetactiviteit. Van jongeren die zich op vrijdagavond inzetten bij de tienersoos tot begeleiders van wandelgroepen. En van mannen die zich inzetten bij de werkploeg BuurtKlusKracht tot vrijwillige taalcoaches. Zoveel taken binnen onze organisatie die door vrijwilligers worden opgevangen, daar zijn we meer dan dankbaar voor! Benieuwd naar het hele interview? Klik dan hier

Scholing

We helpen je graag met (bij)scholing voor de vrijwilligers in jouw organisatie, instelling of vereniging. Heb je vragen over de scholingsvergoedingen voor de vrijwilligers? Wij werken samen met de gemeente Rijssen-Holten. Lees hier meer over op onze pagina Training.

Vrijwilligers zijn verzekerd

De gemeente Rijssen-Holten heeft voor alle vrijwilligers, maatschappelijke stagiaires en mantelzorgers in de gemeente een verzekering afgesloten. Bij calamiteiten wordt altijd eerst een beroep gedaan op de verzekering van de vrijwilliger zelf. Wordt de schade niet vergoed, dan kun je gebruikmaken van de verzekering van de gemeente.

"Via Vorsa is voor ons erg belangrijk als het gaat om vrijwilligerszaken."
Ruben Ligtenberg (Rode Kruis Rijssen-Holten)

Onze organisatie draait op vrijwilligers!

Onze organisatie draait op vrijwilligers. Het Rode Kruis houdt zich onder andere bezig met het verzorgen van EHBO(-cursussen), Medische Zorg op evenementen en het geven van voorlichtingen. Als grootste landelijke noodhulporganisatie staan onze vrijwilligers ook klaar om te hulp te schieten bij rampen of crisissituaties. Via Vorsa is als vrijwilligersorganisatie voor ons erg belangrijk als het gaat om "vrijwilligerszaken", denk aan sociale of financiële ondersteuning. Maar ook voor een goed gesprek als het even wat minder gaat met een vrijwilliger, want we blijven allemaal mensen! Benieuwd naar het hele interview? Klik dan hier.

Meer weten over wat vrijwilligers voor jouw maatschappelijke organisatie, instelling of vereniging kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief!