Organisaties

Ben je als organisatie op zoek naar vrijwilligers? 

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Je kunt vrijwilligers inzetten voor maatschappelijke klussen, zonder commercieel belang. Instellingen, organisaties en verenigingen doen graag een beroep op onze vrijwilligers. Voor ieder maatschappelijk project of ondersteuning in bijvoorbeeld een verzorgingshuis kun je een vrijwilliger inzetten. Er zijn in je organisatie of vereniging ongetwijfeld klussen waar je niet aan toekomt of waarvoor je eenvoudig te weinig menskracht hebt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het assisteren tijdens een sportles voor jongeren met een beperking, fietsen met iemand die eenzaam is, koken bij een hospice of ondersteunende werkzaamheden bij de voedselbank. Waarom zou je het eigenlijk niet doen? Onze vrijwilligers zijn enthousiast om je te helpen en maken graag het verschil! En het mooie is: het werk is ook voor hen van onschatbare waarde.

Flexibel vrijwilligerswerk

Die extra ‘handjes’ zijn vaak van grote waarde is onze ervaring, ongeacht hoe jong of oud je bent. Daarom zetten we vrijwilligers van alle leeftijden in. Dat doen we voor zowel eenmalige projecten als voor een langere periode.

Op bezoek bij...
Op bezoek bij...

Op bezoek bij...

Via Vorsa gaat het hele jaar door op bezoek bij organisaties die met vrijwilligers werken. Het is voor ons belangrijk om persoonlijk contact te hebben en te zien hoe organisaties in de praktijk werken. 
Hierbij kunnen we vertellen wat Via Vorsa voor de organisaties kan doen, maar vooral ook is er gelegenheid voor ons om de sfeer te proeven en de locatie te zien en de mensen te ontmoeten. Zo krijgen wij een beter beeld op welke manier de vrijwilligers worden ingezet. Kijk en lees vooral met ons mee! 

"Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!"
Op bezoek bij kringloopwinkel HMV in Holten

In maart 2023 zijn Inge en Hannie op bezoek geweest bij kringloopwinkel HMV in Holten. Coördinator Annie Kolkman zet de kachel in de winkel iets hoger en onder het genot van een kopje koffie vertelt ze over het wel en wee van de Kringloop. Benieuwd naar het hele bezoek? Klik dan hier.

Hoe kan ik een vrijwilliger vinden?

Ken je Via Vorsa nog niet? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Meld eenmalig je organisatie aan bij onze vacaturebank. Je ontvangt dan een wachtwoord per mail en daarmee plaats je jouw vacature in concept. Na goedkeuring van Via Vorsa wordt de vacature geplaatst. Natuurlijk kun je meerdere vacatures plaatsen. Wil je je vacature via social media laten zien, of extra onder de aandacht brengen? Neem dan even contact met ons op.

De vrijwilliger in jouw organisatie of vereniging

Via de vacaturebank kan de vrijwilliger reageren op de vacatures van jouw organisatie of vereniging. We sturen je een mailtje als een vrijwilliger belangstelling heeft. Je neemt dan zelf contact op met de vrijwilliger voor een kennismakingsgesprek. Hebben wij een vrijwilliger die past bij jouw vraag, dan nemen wij contact met je op, zodat je zelf een afspraak kunt maken.

Nazorg vrijwilligers
Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers en hechten aan het contact met de organisaties waar zij werken. Wil je ons daarom op de hoogte houden van:

  • de reactie(s) op een vacature;
  • de afspraak met de vrijwilliger en terugkoppeling van het gesprek;
  • de eventuele aansluiting bij jouw organisatie of vereniging;
  • de veranderingen in jouw organisatie: bijvoorbeeld als er een nieuw contactpersoon is, etc.
"Een droom is werkelijkheid geworden."
Op bezoek bij zorgboerderij Holterbroek in Holten

In februari zijn Inge en Hannie op ‘werkbezoek’ geweest bij zorgboerderij 'Holterbroek' in het buitengebied in Holten. Omringt door veel dieren en veel groen werden wij hier vriendelijk  ontvangen door Michelle Bloemendal. Michelle ontvangt hier op de boerderij cliënten met een lichte beperking die er allerlei klusjes kunnen doen. Benieuwd naar het hele bezoek? klik dan hier.

Scholing

We helpen je graag met (bij)scholing voor de vrijwilligers in jouw organisatie, instelling of vereniging. Heb je vragen over de scholingsvergoedingen voor de vrijwilligers? Wij werken samen met de gemeente Rijssen-Holten. Lees hier meer over op onze pagina Training.

Vrijwilligers zijn verzekerd

De gemeente Rijssen-Holten heeft voor alle vrijwilligers, maatschappelijke stagiaires en mantelzorgers in de gemeente een verzekering afgesloten. Bij calamiteiten wordt altijd eerst een beroep gedaan op de verzekering van de vrijwilliger zelf. Wordt de schade niet vergoed, dan kun je gebruikmaken van de verzekering van de gemeente.

"Dus handjes uit de mouwen, voeten in de klei en lekker buiten aan het werk."
Op bezoek bij IVN (Instituut voor Natuurbeschermingseducatie) in Rijssen

Op 19 januari 2023 zijn Inge en Hannie op ‘werkbezoek’ geweest bij het IVN in de Hobbyboerderieje in Rijssen. Wat een prachtige plek zo centraal, maar toch midden in het groen. We werden gastvrij ontvangen door Joop Kamperman en Wim Baan van het bestuur met een kop koffie en lekkere koeken. Benieuwd naar het hele bezoek? klik dan hier.

Meer weten over wat vrijwilligers voor jouw maatschappelijke organisatie, instelling of vereniging kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken