Organisaties

Ben je als organisatie op zoek naar vrijwilligers? 

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Je kunt vrijwilligers inzetten voor maatschappelijke klussen, zonder commercieel belang. Instellingen, organisaties en verenigingen doen graag een beroep op onze vrijwilligers. Voor ieder maatschappelijk project of ondersteuning in bijvoorbeeld een verzorgingshuis kun je een vrijwilliger inzetten. Er zijn in je organisatie of vereniging ongetwijfeld klussen waar je niet aan toekomt of waarvoor je eenvoudig te weinig menskracht hebt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het assisteren tijdens een sportles voor jongeren met een beperking, fietsen met iemand die eenzaam is, koken bij een hospice of ondersteunende werkzaamheden bij de voedselbank. Waarom zou je het eigenlijk niet doen? Onze vrijwilligers zijn enthousiast om je te helpen en maken graag het verschil! En het mooie is: het werk is ook voor hen van onschatbare waarde.

Flexibel vrijwilligerswerk

Die extra ‘handjes’ zijn vaak van grote waarde is onze ervaring, ongeacht hoe jong of oud je bent. Daarom zetten we vrijwilligers van alle leeftijden in. Dat doen we voor zowel eenmalige projecten als voor een langere periode.

"Zonder vrijwilligers geen Kinderboerderij Dondertman."
Marjan Noteboom (Kinderboerderij Dondertman)

Vrijwilligers zijn onmisbaar!

Door goed te luisteren naar de wensen van zowel ons, alsook de wensen van nieuwe vrijwilligers, kan Via Vorsa voor onze kinderboerderij de juiste persoon bij de juiste werkzaamheden plaatsen. Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze onderhoudsdienst, dierverzorging en in onze horeca. Alleen samen: jong en oud, ervaren en onervaren en 'alleen met elkaar' kunnen wij deze prachtige plek in Holten behouden, wees welkom! 

Hoe kan ik een vrijwilliger vinden?

Ken je Via Vorsa nog niet? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Meld eenmalig je organisatie aan bij onze vacaturebank. Je ontvangt dan een wachtwoord per mail en daarmee plaats je jouw vacature in concept. Na goedkeuring van Via Vorsa wordt de vacature geplaatst. Natuurlijk kun je meerdere vacatures plaatsen. Wil je je vacature via social media laten zien, of extra onder de aandacht brengen? Neem dan even contact met ons op.

De vrijwilliger in jouw organisatie of vereniging

Via de vacaturebank kan de vrijwilliger reageren op de vacatures van jouw organisatie of vereniging. We sturen je een mailtje als een vrijwilliger belangstelling heeft. Je neemt dan zelf contact op met de vrijwilliger voor een kennismakingsgesprek. Hebben wij een vrijwilliger die past bij jouw vraag, dan nemen wij contact met je op, zodat je zelf een afspraak kunt maken.

Nazorg vrijwilligers
Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers en hechten aan het contact met de organisaties waar zij werken. Wil je ons daarom op de hoogte houden van:

  • de reactie(s) op een vacature;
  • de afspraak met de vrijwilliger en terugkoppeling van het gesprek;
  • de eventuele aansluiting bij jouw organisatie of vereniging;
  • de veranderingen in jouw organisatie: bijvoorbeeld als er een nieuw contactpersoon is, etc.
"Vrijwilligers zijn onmisbaar."
Welzijnscoach Ina Aitink (Eltheto)

De vrijwilligers beleven veel plezier aan het werk!

Om onze activiteiten goed te laten draaien en daarbij de bewoners voldoende aandacht te kunnen geven zijn vrijwilligers onmisbaar. Dit is uiteraard geen eenrichtingsverkeer. De vrijwilligers die al bij ons zijn beleven veel plezier aan het werk dat zij doen. Samen worden er mooie herinneringen gemaakt. Om de juiste mensen op de goede plek te krijgen is de hulp van Via Vorsa voor ons erg belangrijk. Zij hebben een eerste ontmoeting en kijken samen met de toekomstige vrijwilliger wat bij hen past. Samen zijn wij ook een goede match.

Scholing

We helpen je graag met (bij)scholing voor de vrijwilligers in jouw organisatie, instelling of vereniging. Heb je vragen over de scholingsvergoedingen voor de vrijwilligers? Wij werken samen met de gemeente Rijssen-Holten. Lees hier meer over op onze pagina Training.

Vrijwilligers zijn verzekerd

De gemeente Rijssen-Holten heeft voor alle vrijwilligers, maatschappelijke stagiaires en mantelzorgers in de gemeente een verzekering afgesloten. Bij calamiteiten wordt altijd eerst een beroep gedaan op de verzekering van de vrijwilliger zelf. Wordt de schade niet vergoed, dan kun je gebruikmaken van de verzekering van de gemeente.

"Ga met ons mee op scouting-avontuur!"
Anneloes Muller (Scouting Holten)

Via Vorsa helpt om ons doel te bereiken!

Een stel dames met een avontuurlijk idee, de Sallandse heuvelrug als achtertuin en heel veel enthousiaste kinderen. Scouting in Holten, hoe gaaf is dat! Via Vorsa helpt om dit doel te bereiken. Zij brengen jou en ons samen en nemen de stappen die ons de vrijheid geven om samen met elkaar een hechte groep te vormen. Samen spelen en leren in de natuur, op ontdekking gaan binnen diverse thema’s die ons leren over onszelf en de wereld om ons heen. Onze grenzen verleggen en ze leren bewaken. Wordt onderdeel van dit creatieve spel door te helpen bij de activiteiten tijdens opkomsten op vrijdagmiddag. Stap Via Vorsa met ons mee in dit avontuur!

Meer weten over wat vrijwilligers voor jouw maatschappelijke organisatie, instelling of vereniging kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief!