Organisaties

Ben je als organisatie op zoek naar vrijwilligers? 

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Je kunt vrijwilligers inzetten voor maatschappelijke klussen, zonder commercieel belang. Instellingen, organisaties en verenigingen doen graag een beroep op onze vrijwilligers. Voor ieder maatschappelijk project of ondersteuning in bijvoorbeeld een verzorgingshuis kun je een vrijwilliger inzetten. Er zijn in je organisatie of vereniging ongetwijfeld klussen waar je niet aan toekomt of waarvoor je eenvoudig te weinig menskracht hebt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het assisteren tijdens een sportles voor jongeren met een beperking, fietsen met iemand die eenzaam is, koken bij een hospice of ondersteunende werkzaamheden bij de voedselbank. Waarom zou je het eigenlijk niet doen? Onze vrijwilligers zijn enthousiast om je te helpen en maken graag het verschil! En het mooie is: het werk is ook voor hen van onschatbare waarde.

Flexibel vrijwilligerswerk

Die extra ‘handjes’ zijn vaak van grote waarde is onze ervaring, ongeacht hoe jong of oud je bent. Daarom zetten we vrijwilligers van alle leeftijden in. Dat doen we voor zowel eenmalige projecten als voor een langere periode.

"Via Vorsa zorgt er voor dat zich regelmatig nieuwe vrijwilligers melden!"
Hospice de Reggestroom
Zonder vrijwilligers zouden wij niet bestaan.

Hospice de Reggestroom in Rijssen biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een ongeneeslijke aandoening in de laatste fase van hun leven en aan hun naasten. Het grootste gedeelte van de dagelijkse zorg voor de gasten (én hun familie/naasten) wordt gedaan door vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zou het Hospice niet kunnen bestaan! Naast vrijwilligers in de directe zorg voor gasten en naasten, werken wij ook met kookvrijwilligers, tuinvrijwilligers en vrijwilligers voor huishoudelijke taken. Via Vorsa is erg belangrijk voor ons omdat zij er voor zorgen dat zich regelmatig nieuwe vrijwilligers melden! Benieuwd naar het hele interview? Klik dan hier.

Hoe kan ik een vrijwilliger vinden?

Ken je Via Vorsa nog niet? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Meld eenmalig je organisatie aan bij onze vacaturebank. Je ontvangt dan een wachtwoord per mail en daarmee plaats je jouw vacature in concept. Na goedkeuring van Via Vorsa wordt de vacature geplaatst. Natuurlijk kun je meerdere vacatures plaatsen. Wil je je vacature via social media laten zien, of extra onder de aandacht brengen? Neem dan even contact met ons op.

De vrijwilliger in jouw organisatie of vereniging

Via de vacaturebank kan de vrijwilliger reageren op de vacatures van jouw organisatie of vereniging. We sturen je een mailtje als een vrijwilliger belangstelling heeft. Je neemt dan zelf contact op met de vrijwilliger voor een kennismakingsgesprek. Hebben wij een vrijwilliger die past bij jouw vraag, dan nemen wij contact met je op, zodat je zelf een afspraak kunt maken.

Nazorg vrijwilligers
Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers en hechten aan het contact met de organisaties waar zij werken. Wil je ons daarom op de hoogte houden van:

  • de reactie(s) op een vacature;
  • de afspraak met de vrijwilliger en terugkoppeling van het gesprek;
  • de eventuele aansluiting bij jouw organisatie of vereniging;
  • de veranderingen in jouw organisatie: bijvoorbeeld als er een nieuw contactpersoon is, etc.
"Als vrijwilliger van het Wereldtijdpad timmer je trots aan de weg."
Stichting Wereldtijdpad Rijssen-Holten
Merendeel komt via Via Vorsa!

Tussen Rijssen en Holten loopt sinds 2009 een bijzondere wandelroute: het Wereldtijdpad. Het vijftig kilometer lange wandelpad vraagt veel onderhoud. Daar zorgt een team van zo’n vijftien vrijwilligers voor. Het Wereldtijdpad draait voor 100% op vrijwilligers. Het merendeel van de vrijwilligers heeft zich via de vacaturebank van Via Vorsa aangemeld. Hele interview lezen? Klik hier!

Scholing

We helpen je graag met (bij)scholing voor de vrijwilligers in jouw organisatie, instelling of vereniging. Heb je vragen over de scholingsvergoedingen voor de vrijwilligers? Wij werken samen met de gemeente Rijssen-Holten. Lees hier meer over op onze pagina Training.

Vrijwilligers zijn verzekerd

De gemeente Rijssen-Holten heeft voor alle vrijwilligers, maatschappelijke stagiaires en mantelzorgers in de gemeente een verzekering afgesloten. Bij calamiteiten wordt altijd eerst een beroep gedaan op de verzekering van de vrijwilliger zelf. Wordt de schade niet vergoed, dan kun je gebruikmaken van de verzekering van de gemeente.

"De keus is aan onze vrijwilliger wat hij het liefst doet!"
Radio 350
"Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers!"

Via de vacaturebank van Via Vorsa plaatsen wij regelmatig vacatures en gelukkig hebben we hierdoor ook al een aantal vrijwilligers gevonden. Momenteel staat alles een beetje in de ruststand door het C-virus en zijn er mensen gestopt die we eigenlijk niet kunnen missen, dat zijn van die alleskunners. Toch gebeurt het en die plekken zijn niet weer ingevuld. Je kunt zoveel leren bij de radio, namelijk de soorten muziek, techniek, redactiewerk enzovoorts. De keuze is aan jou wat jij het liefst doet. Wil je graag nu de technieken leren, dan kan dat geregeld worden. Maar zou je daarna graag redactiewerk willen leren? Ook dat kan geregeld worden. Benieuwd naar het hele interview? Klik dan hier

Meer weten over wat vrijwilligers voor jouw maatschappelijke organisatie, instelling of vereniging kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken