Training voor nóg meer plezier!

Alle vrijwilligers in de gemeente Rijssen-Holten die werkzaam zijn bij een lokale organisatie, instelling of vereniging komen in aanmerking. Ben je vrijwilliger en heb je behoefte aan extra training of bijscholing? Via Vorsa organiseert regelmatig workshops en trainingen. Vraag de organisatie, waarvoor je werkt, contact met ons op te nemen. Samen zorgen wij voor de juiste opleiding waarmee je met meer deskundigheid en veel plezier je vrijwilligerswerk kunt voortzetten!

Vergoedingsregeling training

Wij werken volgens een aantrekkelijke vergoedingsregeling, namelijk het gemeentelijk ‘deskundigheidsbudget voor vrijwilligers’. Maar liefst 85% van de totale kosten wordt vanuit dit budget vergoed, 15% wordt verdeeld onder de deelnemende organisatie(s).

Er zijn enkele criteria waar je als organisatie aan moet voldoen. Meer weten? Neem even contact met ons op.

Jouw organisatie in de spotlights

Wil jij meer weten over hoe je een vacature schrijft? Hoe je een goede social media post maakt? Of hoe je makkelijk een flyer of poster ontwerpt? Dan is dit de avond die je niet mag missen!

Op dinsdagavond 21 juni organiseert Via Vorsa een informatieve avond met verschillende workshops voor organisaties die met vrijwilligers (willen) werken. (Ervarings)deskundigen geven je praktische tips over hoe je jouw organisatie kan presenteren op onder andere social media.

Ria Struijk van de fanpagina van de Action trapt de avond af om 19.30 uur. Zij beheert en onderhoudt deze pagina op Facebook en Instagram. Deze pagina’s hebben een bereik van ruim (!) 380.000 mensen! Ria vertelt hoe de pagina is ontstaan en hoe hij zo groot is geworden.

Hierna volgen er een aantal korte en krachtige workshoprondes. Je kan naar keuze deelnemen aan 2 workshops die verzorgd worden door:

  • Margreet Koster, communicatieadviseur en tekstschrijver bij Communicatieschakel uit Rijssen. Hoe schrijf je een pakkende vacature / tekst voor je organisatie?
  • Marlies Volkmann, (social media) vrijwilligster bij ‘t Proathuus in Holten. Hoe maak je een goede social media post?
  • Patricia van Erven, PR en communicatiemedewerkster bij ViaVie Welzijn. Hoe maak je met behulp van het (gratis) programma Canva een mooie flyer of poster?

Opgeven en meer informatie
Opgeven voor deze avond kan door een mail te sturen naar info@viavorsa.nl met de titel ‘In de spotlights’. Vermeld in de mail je naam en contactgegevens en jouw organisatie. Je ontvangt na aanmelding van ons een bevestiging.

LET OP: VOL = VOL!

De avond vindt plaats in de Haarschool, Wilhelminastraat 15, 7451 DZ in Holten. Deze avond word je kosteloos aangeboden door Via Vorsa

En dan aan de slag ‘voor het echt’!
Want, na deze hele praktische en inspirerende avond, kun je je goed voorbereiden op ons volgende event: de Vitaliteits Fair! Tijdens dit evenement kunnen organisaties zichzelf presenteren én vrijwilligers werven. Uit landelijk onderzoek blijkt namelijk dat veel organisaties vrijwilligers kwijt zijn geraakt in Coronatijd. Met dit event zetten we het vrijwilligerswerk weer vol ‘in de spotlight’. Want hoe leuk kan vrijwilligerswerk wel niet zijn? En waardevol? Voor zowel de vrijwilliger als de organisatie! En wie is nou een betere ambassadeur voor het vrijwilligerswerk dan de organisaties zelf?!

Meer over dit event volgt t.z.t. via een nieuwsbrief en social media. Blijf ons dus vooral volgen!

Gratis (online) trainingen
Bijscholing vanuit Lokaal Sportakkoord

Bijscholing vanuit Lokaal Sportakkoord

Sluit je aan
De volgende cursussen worden gratis aangeboden aan sportverenigingen in Rijssen-Holten. Ook alle culturele verenigingen zijn van harte welkom om aan te sluiten bij de volgende online cursussen.
· Geld genereren
· Ledenbinding
· Financieel gezond de crisis door

Voor meer informatie kan je contact opnemen met René Hoveling van ViaVie Welzijn.

Trainingen vrijwilligers

Trainingen vrijwilligers

De Humanitas Academie heeft een aantal trainingen ontwikkeld voor iedereen die iets wil doen of doet voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. De Humanitas Academie voor de buur. In deze trainingen geeft Humanitas je een aantal praktische en nuttige handvatten.

Ga naar de e-learning
Begeleiden vrijwilligers

Begeleiden vrijwilligers

Deze training is ontwikkeld en ter beschikking gesteld door Humanitas. Deze training biedt jou de nodige handvatten en praktische tips bij het werven én begeleiden van vrijwilligers. Dus coördineer/begeleid jij vrijwilligers, dan is deze training wat voor jou! 

Ga naar de e-learning
Trainingen organisaties

Trainingen organisaties

Als vrijwilligersorganisatie loop je vast wel eens tegen vraagstukken aan zoals: 'hoe vind ik nu vrijwilligers?' en 'hoe begeleid of motiveer ik ze dan?'. Wil je hier meer informatie over, kijk dan eens voor gerichte trainingen bij kenniscentrum MOVISIE. Hier kan je onder andere de training: 'Hoe begeleid je vrijwilligers?' vinden.

Ga naar de e-learning
Free Learning

Free Learning

Free Learning is de meest gebruikte website voor en door iedereen in zorg en welzijn die graag leert door middel van e-learning. Vrij toegankelijke actuele kennis bij je dagelijkse, waardevolle werk. Learnings als 'Grenzen stellen aan de telefoon', als ook 'Goed in gesprek' kunnen waardevol zijn voor jou als vrijwilliger.

Ga naar de e-learning