Kennisbank

Op deze pagina vind je relevante websites over vrijwilligerswerk; landelijk, regionaal en in Rijssen-Holten. 

NLvoorelkaar Ebook 'trends vrijwillige inzet 2023'

In dit E-book vatten ze alle trends voor je samen van het afgelopen jaar én kijken ze vanuit die basis vooruit. Wat en waar kun je op inspelen en zo voorkomen, verbeteren of vernieuwen? Hoe vind je bijvoorbeeld jongere vrijwilligers, wat voor soorten vrijwillige inzet zijn populair of waar vind je het grootste onbenutte potentieel (en hoe maak je dat los)?

Vereniging NOV

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk NOV is het branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties in Nederland. Vereniging NOV kent het veld door en door, behartigt de belangen van vrijwilligers en vertegenwoordigt de sector in binnen- en buitenland. Bij Vereniging NOV zijn 360-plus (koepel)organisaties aangesloten.

MOVISIE

MOVISIE is hét kenniscentrum en adviesbureau op het gebied van vrijwillige inzet. Zij stimuleren, vernieuwen en versterken vrijwillige inzet in Nederland. Dit doen ze via onderzoek, advies, promotie, training en begeleiding.

Vrijwilligersprijs

Overijssel zet haar vrijwilligers in het zonnetje! Zij doet dit elk jaar door het uitreiken van de Overijsselse Vrijwilligersprijs, bestemd voor individuele vrijwilligers, maar ook voor vrijwilligersorganisaties.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Het Oranje Fonds wil enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen.
Het Oranjefonds ondersteunt ook de landelijke actie dagen als NL Doet.

Digitale fondsenboek

Ben je als organisatie of vereniging op zoek naar subsidie? Daarvoor bestaat het digitale fondsenboek.
Dé subsidiewijzer voor inwoners, stichtingen en verenigingen. Zoek hier naar regionale, nationale en Europese financiering. Registreer je op deze website en je krijgt direct volledige toegang tot de gratis, complete en actuele subsidiedatabase. Je kunt zoeken naar, of bladeren in alle mogelijkheden voor je organisatie of vereniging.

Fondswervingonline

De totaaloplossing voor het vinden, aanvragen én beheren van subsidies en fondsen. Actuele informatie over méér dan 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten. Per regeling vind je alle informatie die je nodig hebt.  Klik hier om naar de site te gaan. 

Voor inloggegevens neem contact op met Via Vorsa.

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken