Op bezoek bij de bibliotheek!

De gemeente Rijssen-Holten heeft twee bibliotheken; één in Rijssen en één in Holten, beiden met een prachtige moderne uitstraling. Henk van de Maat en Annelies Kremer (beiden medewerkers bibliotheek) ontvangen ons en vertellen honderduit over het reilen en zeilen van de bieb. De bibliotheek is dé plek voor boeken, maar ondertussen ook een goede toegankelijke plek voor informatie, educatie, cultuur, ontmoeting en ontspanning. Het is dus ondertussen meer dan alleen het uitlenen van boeken.

Voor het brede scala aan activiteiten en diensten zijn ook heel veel verschillende vrijwilligers nodig. In totaal zijn er voor de bibliotheek circa 70 vrijwilligers die gemiddeld 1 x per week een dagdeel ingezet worden. Dit loopt uiteen van de Voorleesexpress, bezorgen van boeken aan huis, bemannen uitleenposten bij verzorgingshuizen, gastvrouwen in de bieb, opruimhulpen, klusjesman, en verschillende spreekuren, o.a. spreekuur voor vragen m.b.t. overheid.
Voor enkele van deze onderdelen kan de bibliotheek nog vrijwilligers gebruiken.
Zo is er het DIGI-CAFE waar op maandagochtend mensen langs kunnen komen met vragen over de laptop, tablet of smartphone en social media.
Daarnaast organiseert de bibliotheek ook MAAKPLAATSEN voor kinderen die interesse hebben in techniek. Hiervoor vragen zij vrijwilligers die creatief en technisch onderlegd zijn én een groot hart hebben voor kinderen. En als laatste is er de PLAKPLOEG; deze vrijwilligers kijken de boeken na en voeren reparaties uit. Van beide bibliotheken wordt heel goed gebruik gemaakt door de gemeenschap. Dat betekent ook dat de vestiging in Rijssen een beetje uit z’n jasje groeit en om mee te gaan in de laatste ontwikkelingen gaat er een verbouwing en herindeling plaatsvinden. Ook hiervoor kan men wel wat extra handjes gebruiken.

Kortom de bibliotheek is volop in beweging!

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken