Vrijwilligersportret: Wim & Jannie

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven, je ontmoet nieuwe mensen, je houdt betrokkenheid bij de gemeenschap en het voelt prettig om ergens bij te horen.

Wij zijn Wim en Jannie Aaltink (beiden op een leeftijd van 80 jaar) en wij doen vrijwilligerswerk bij het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten, het ICB.

Eén keer per twee weken ontvangen wij als gastheer en gastvrouw de bezoekers van het ICB. Onze dienst start om 9.30 uur en eindigt om 13.00 uur. Dan worden we afgelost door een volgend koppel. Als je ochtenddienst hebt zorg je dat de ruimte er netjes uitziet en start je alle apparatuur op. Daarna open je de deur en neem je plaats in de balieruimte, in afwachting van de eerste bezoekers van die dag. We verwelkomen de bezoekers, maken hen wegwijs en geven een informatiefolder mee. We adviseren iedereen om de introductiefilm te bekijken in de filmzaal en een kijkje te nemen in de belevingsruimte, waar op een bijzondere manier verhalen van gesneuvelde Canadese soldaten worden verteld. De bezoeker kan op eigen gelegenheid alle informatie van het ICB tot zich nemen.

Na de pensionering heb je tijd over en dan is het leuk om zinvolle bezigheden te hebben. We hebben altijd heel veel vrijwilligerswerk gedaan. Nu komen we op een leeftijd dat we daar ook weer mee afbouwen, maar een dienst bij het ICB vinden we nog steeds fijn om te doen.

Vrijwilligerswerk is heel belangrijk, want zonder vrijwilligers kunnen activiteiten niet doorgaan. En juist al die activiteiten maken ons dorp uniek en dat brengt veel sfeer en gezelligheid.

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven, je ontmoet nieuwe mensen, je houdt betrokkenheid bij de gemeenschap en het voelt prettig om ergens bij te horen.

Vrijwilligerswerk is dankbaar werk. Maar…. als je je ergens voor inzet, dan moet je er ook voor gaan. Dus denk goed na welk vrijwilligerswerk bij je past.