Vrijwilligersportret: Wim Klein Nagelvoort

'Ik krijg er energie van en het maakt me trots!'

Wim doet vrijwilligerswerk bij het IVN. 

'IK KRIJG ER ENERGIE VAN EN HET MAAKT ME TROTS' 

Wim heeft al heel veel vrijwilligerswerk gedaan voor diverse organisaties. Hij wil zich graag nuttig maken en voelt zich maatschappelijk betrokken. Nadat hij vrijwilliger was bij het vluchtelingenwerk is hij bij het IVN terecht gekomen. Bij het IVN werk je veelal lekker buiten, sta je met de voeten in de klei en steek je je handen uit de mouwen. Bovendien werk je met een groep van 10 à 15 mensen en is er ook tijd voor gezelligheid en een praatje. Het mooie is dat iedereen met welke achtergrond dan ook hieraan mee kan doen.

Wim is onder andere betrokken bij de Bosheide-groep en de nestkastengroep. Elke 2e en 4e zaterdag gaan ze met de groep de heide op om onderhoud te plegen. Dit om de heide een kans te geven, ook voor de insecten, voor de bijen en de vogels.

Wim is ook betrokken bij de nestkastengroep. Ook dit is heel erg nuttig werk: de nestkastjes zijn voor de koolmezen en de koolmezen zijn gek op de processierups. Kortom een natuurlijke bestrijding! De werkgroep hangt ze her en der op en zo’n 99% is in gebruik door de vogels. Momenteel is de werkgroep ook druk met het maken van de vleermuiskasten, ook deze worden eerdaags opgehangen.

Als Wim dan zo door Rijssen-Holten gaat en ook de heide bezoekt dan voelt hij zich trots dat hij mee werkt aan het behoud van de natuur. Het is ook een bewustwording, bovendien is het vrijwilligerswerk zinvol, ben je actief bezig, krijg je er energie van, is het een sociaal gebeuren en is het nog gezellig ook! Een echte aanrader.

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken