Vrijwilligersportret: Freddie

Freddie Pongers is al ruim 4 jaar vrijwilliger bij de Mensingboerderij in Rijssen. Dit is een dagbestedingslocatie van Philadelphia voor mensen met een beperking. Hieronder vertelt Freddie zijn verhaal. 

Mijn vrijwilligerswerk bestaat voornamelijk uit het vervoeren van de deelnemers die niet de mogelijkheid hebben om zelfstandig naar de Mensingboerderij te komen. 's Morgens haal ik hen op bij de woning en aan het einde van de middag breng ik iedereen ook weer veilig thuis.

Daarnaast doe ik ook nog wat hand-en-spandiensten bij de Mensingboerderij. Ik ondersteun de begeleiding door te helpen bij activiteiten, boodschappen te doen en als er een klusje moet gebeuren wordt mijn hulp regelmatig gevraagd.

Helaas ben ik afgekeurd en dat is de reden dat ik geen betaalde baan heb. Via mijn ambulante begeleider van toen ben ik in contact gekomen met de Mensingboerderij. Zij waren op zoek naar een chauffeur en ik naar een dag invulling. 

Ik ben heel blij dat ik deze stap toen heb genomen. Het werk is hartstikke leuk en ik doe het met heel veel plezier. Daarnaast geeft het mij een mooi ritme in de dagen en heb ik wat om handen. Bovendien ben ik blij dat ik zo wat kan betekenen voor een ander.

Ik raad het iedereen aan om vrijwilligers werk te doen. Zit je thuis en heb je niks te doen? Twijfel niet, je moet het gewoon proberen! Je krijgt er zoveel voor terug.

Ik vind het fijn dat ik op deze manier tussen de mensen kom. Vanuit de Mensingboerderij weet ik dat ze erg waarderen wat ik doe en het superfijn vinden dat ik voor hen zo wat kan betekenen.

Ik heb al meerdere contacten gelegd met mensen en er zelfs mooie vriendschappen aan over gehouden. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad dat ik deze stap heb genomen.

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken