Vrijwilligersportret Dineke en Orianda

‘Er is hier altijd wel iets te doen en we houden ervan onze handen uit de mouwen te steken!’ 

Dineke en Orianda doen vrijwilligerswerk bij zorgboerderij Holterbroek in Holten.

Dineke en Orianda doen samen sinds enige tijd al vrijwilligerswerk bij Zorgboerderij Holterbroek in Holten. Op een zorgboerderij is van alles te doen, eventueel samen met de cliënten, dus het is erg fijn dat ze beiden van aanpakken weten.

In het dagelijks leven heeft Dineke een baan en is ze vrij op maandag en dinsdag; op de dinsdag is ze dan ook op de Zorgboerderij te vinden. Orianda heeft jonge kinderen en vindt het fijn om onder schooltijd iets te kunnen doen en dan ook mensen te ontmoeten.

Op de boerderij lopen allerlei dieren en worden groentes verbouwd, dus daar is altijd wel werk te doen. Beiden houden ervan om met hun handen te werken en ze kunnen dit ook goed. Op het moment dat wij hen spreken zijn ze bezig met de verbouwing van de melkstal tot een kantine voor de cliënten. Ze pakken van alles aan, maar vooral met hout werken vinden ze beiden erg leuk om te doen. Maar denk niet dat dit het enige is; ze maken ook bloembakken voor bloemen en groentes, zetten kassen in elkaar, houden de moestuin bij en maken wegwijsborden. Kortom, ze zijn beiden echt voor al het voorkomende werk inzetbaar. En daar zijn ze bij de Zorgboerderij maar wat blij mee. Want wat je hen maar voorlegt, zij gaan er mee aan de slag! Binnenkort hopen ze de kantine klaar te hebben en dan kunnen de cliënten en vrijwilligers daar gebruik van maken. Fijn om dan een eigen plek te hebben.

Dineke en Orianda vinden het fijn om dit te kunnen doen en het is ook goed even de deur uit te zijn, iets te doen hebben en nieuwe sociale contacten op te doen.
En daar is de Zorgboerderij een ideale plek voor!

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken