Vrijwilligersportret: Dinand Zijlstra

Nadat we met voorzitter Theo Hagedoorn hebben gesproken over de organisatie van de Flexbus, schuift Dinand Zijlstra bij ons aan. Dinand is sinds 2005 met pensioen en is vanaf dag 1 gestart bij de Flexbus. Dat was in juli 2018 en vanaf die datum was hij 1 van de vrijwillige chauffeurs. Dinand rijdt in principe elke woensdagavond. Hier wordt hij dan ook standaard voor ingepland.

Per week wordt er door de planner een voorlopig rooster gemaakt, en deze wordt met de vrijwilligers gedeeld. Als vrijwilliger kun je hierop reageren en evt. de gaten opvullen. Eigenlijk lukt het gelukkig altijd om het rond te krijgen. Kun je een keertje onverhoopt niet dan moet je zelf voor vervanging zorgen. Zodra de dienst begint gaat Dinand op de tablet in kantoor kijken om te zien hoe de route die dag is. Ook kijkt hij wie bij welke halte gaat instappen en waar diegene naar toe moet. Ondertussen zijn er ook veel vaste klanten van de Flexbus. Je begint mensen te kennen en je hebt leuke contacten. 

Het rijden is heel erg afwisselend; soms is het druk en rijd je de hele tijd door, maar soms zit er ook een uurtje tussen en gaat hij tussendoor even naar huis.

Voor Dinand is het vrijwilligerswerk naast invulling van de tijd ook het gevoel iets te kunnen betekenen voor andere mensen. Hij vindt het belangrijk om klantvriendelijk te zijn en om flexibel te zijn. Bovendien houdt hij van autorijden­čśŐ.

Voor hem is elke woensdagavond 3 uur lang vertier!!

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken