Vrijwilligersportret Ben van Groningen en Henk Nijkamp

Bij ons organisatie bezoek aan het informatiecentrum van de Canadese begraafplaats mogen we ook nog even in gesprek met de 2 vrijwilligers van de receptie. Ben is vrijwilliger vanaf 2011, is zowel gastheer als ook gids. Henk is nu 3 jaar vrijwilliger bij het informatiecentrum. 

Beide heren hebben vandaag dienst als gastheer. Regelmatig gaan ze even van hun stoel om de bezoekers informatie te geven en wegwijs te maken. "Er komen heel veel verschillende bezoekers; de een wil alleen maar wegwijs gemaakt worden, maar met sommigen loop je even mee. En soms komen er ook verhalen vanuit de familie (uit Canada) naar voren." Er zijn mensen die toevallig, maar ook doelbewust langskomen. Zo is het nooit het zelfde, het is elke keer weer iets bijzonders, en die afwisseling maakt het leuk.
Beiden geven aan dat het vrijwilligerswerk voldoening geeft, je doet iets terug.
Henk is geboren in Holten en is van kinds af aan met de Canadese Begraafplaats opgegroeid. Zo hebben ze vroeger ook Canadezen in huis gehad.
De verbintenis tussen het dorp en de organisatie is groot. Het vrijwilligerswerk is zinvol, de sfeer is heel goed, het geeft je voldoening. Iedereen heeft een bepaalde drive en er is voor iedereen wel een plekje te vinden. Bovendien worden er ook wel eens uitjes voor de vrijwilligers georganiseerd en zo leer je nieuwe mensen kennen.

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken