Ik word heel blij als mensen een gezellige en fijne dag hebben, waar ik een kleine bijdrage aan heb kunnen leveren!

Mijn naam is Anieke Schulenburg (25 jaar), vrijwilliger bij het Rode Kruis, locatie Rijssen-Holten.

'Je leert met veel mensen samenwerken.'

Tijdens het vrijwilligerswerk zet ik mij in op verschillende vlakken. Zo ben ik locatie coördinator Evenementenhulp, waarbij ik inzetten op gebied van EHBO op evenementen coördineer en contact heb met (evenementen)organisaties die van onze diensten gebruik willen maken.

Daarnaast ben ik zelf ook evenementen eerstehulpverlener, waarbij ik zelf op evenementen sta als EHBO'er. Het leukst vind ik het altijd onder de mensen te zijn en hulpvragers te helpen, of dit nou is op een braderie of een groot tentfeest. Dat was ook de reden dat ik 3 jaar geleden ben begonnen als vrijwilliger bij het Rode Kruis, ik wou mij inzetten voor andere mensen en helpen waar nodig.

Bij mijzelf merk ik dat ik erg blij word om er echt te kunnen zijn voor mensen en we dit vaak ook terug krijgen van de mensen. Hiervoor hoef ik geen financiële bijdrage te ontvangen, ik word heel blij als mensen een gezellige en fijne dag hebben, waar ik een kleine bijdrage aan heb kunnen leveren. Het mooie aan vrijwilligerswerk is dat er voor iedereen wel een passende taak/rol is en daardoor kunnen vrijwilligers hun kwaliteiten inzetten en tot hun kracht komen. Er zit aan vrijwilligerswerk ook geen leeftijd, waardoor je met veel mensen leert samenwerken. 

Het team van locatie Rijssen-Holten varieert tussen de leeftijd van 18-80 jaar, maar ieder heeft zijn eigen kwaliteiten die daarbij naar voren komen.

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken