Theatervoorstelling 'Dromen vangen'

Positieve Gezondheid draait om een andere benadering van gezondheid. Het gaat vooral over het accent leggen op de mens zelf, hun veerkracht en wat hun leven betekenis geeft.

Vanuit BuurtKracht wordt vooral naar de eigen kracht van inwoners gekeken. Zij willen daarom hun netwerk en geïnteresseerden uitnodigen voor een inspirerende en verbindende voorstelling over Positieve Gezondheid!

Waar gaat de voorstelling over?

Wat verandert er wanneer we gaan denken vanuit Gezondheid en Gedrag in plaats van Ziekte en Zorg? Of misschien nog wel een stapje verder, vanuit Mens en Maatschappij? Wat betekent dit voor jou als professional, vrijwilliger, maar ook privé?

Na een korte uitleg over positieve gezondheid (want wat houdt dat begrip nou eigenlijk in?) zien we verschillende scènes die zowel professioneel als ook privé heel herkenbaar zijn. We kijken naar ‘zomaar een dag’ uit het leven van een patiënte met acute rugpijn. We zien de eerste, nog wat onhandige pogingen tot het voeren van een écht gesprek. En we zien de enthousiaste eerste stappen op weg naar noaberschap 2.0, een buurt die voor elkaar zorgt.

Tussen de scènes door wordt het publiek actief aan het denken gezet. Hoe doe je dat eigenlijk, goed luisteren naar wat een ander echt belangrijk vindt?

De voorstelling vindt plaats in het Parkgebouw in Rijssen. 

Programma

19.00 uur Inloop met koffie/thee en petit-four
19.30 uur Start voorstelling
21.00 uur Einde voorstelling en borrel in foyer
22.00 uur Einde borrel

Interesse?

Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar info@buurtkrachtrijssen-holten.nl.
Geef graag ook aan met hoeveel personen je naar de voorstelling wilt komen.

www.buurtkrachtrijssen.nl

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken