STAP-budget voor scholing en ontwikkeling

Het nieuwe tijdvak waarin het STAP-budget kan worden aangevraagd start volgende week, namelijk op 17 maart. Tot 17 maart kun je nog een gratis vooraanmelding doen voor een STAP-budget leertraject naar keuze! 

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kan gebruikt worden voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Ga voor groei!

Je kunt tot uiterlijk 17 maart een gratis vooraanmelding doen voor een STAP-training naar keuze t.w.v. €1000,-.

Door het STAP-budget mag jij van de overheid kosteloos een training of opleiding naar keuze volgen dit jaar. De aanvraagronde opent op 17 maart om 10:00 waar je jouw vooraanmelding kunt bevestigen! Lees hier alles wat je nog moet weten!

Wat moet ik nu doen?
Zonder vooraanmeldingsbewijs is het niet mogelijk om STAP-budget aan te vragen. Je ontvangt een vooraanmeldingsbewijs door een STAP-leertraject te kiezen op Stapwijz. Klik bij jouw favoriete leertraject op "kies leerlijn" en verzend je gegevens.

Je ontvangt je PDF bewijs per mail. Zodra je een vooraanmelding hebt gedaan via Stapwijz, ga je op 17 maar naar www.stapuwv.nl en upload je jouw PDF om je aanvraag succesvol af te ronden!

Op de website van STAP-budget.nl vind je steeds meer opleidingen die mogelijk zijn met de STAP-budget subsidie van 1.000 euro. Naast deze STAP-opleidingen vind je hier nog veel meer mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Zo kan je hier ook een coach vinden of een open dag, evenement of ontwikkelbaan. Benut je kansen en ga voor groei!

Op STAP-budget.nl kun je ideeën opdoen voor het benutten van STAP-budget, en je voorbereiden op het aanvragen van de STAP-budget subsidie. Door gebruik van de vele handige zoekfilters en de complete informatie over de opleidingen kun je hier gemakkelijk een STAP-opleiding vinden die bij je past, doorklikken naar de website van de opleider, en je vervolgens aanmelden voor de opleiding. Met het STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider, kun je daarna STAP-budget aanvragen bij UWV.

Voor meer informatie wat betreft het aanvragen van het STAP-budget en de geldende voorwaarden, klik dan hier. 

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken