Als vrijwilliger van het Wereldtijdpad timmer je trots aan de weg

Tussen Rijssen en Holten loopt sinds 2009 een bijzondere wandelroute: het Wereldtijdpad. Bijzonder omdat langs de route 2100 objecten staan: een infopaaltje voor elk jaar van de jaartelling, veertig prachtig vorm geven informatiepanelen en een tiental wegwijsbanken en wegwijzers.

Het vijftig kilometer lange wandelpad vraagt veel onderhoud. Daar zorgt een team van zo’n vijftien vrijwilligers voor. Het voert periodieke inspecties uit, repareert en vervangt beschadigde onderdelen, houdt de objecten vrij van vegetatie en zet nieuwe themawandelingen uit.

Het merendeel van de vrijwilligers heeft zich via de vacaturebank van Via Vorsa aangemeld. Daar worden ook alle vacatures van het Wereldtijdpad geplaatst.

Het Wereldtijdpad draait voor 100% op vrijwilligers. Die bepalen zelf wanneer ze op pad gaan. Soms in tweetallen of als groepje, soms ook alleen. Ieder draagt zo zijn of haar steentje bij aan de instandhouding van het voor Nederland unieke wandelpad. Zo nu en dan is er een overleg om de werkzaamheden op elkaar af te stemmen.

Eenmaal per jaar is er een vrijwilligersbijeenkomst waarin we samen met zekere trots terug kijken op wat tot stand is gebracht en maken we plannen voor de toekomst.

Meer informatie op over deze organisatie vind je op www.wereldtijdpad.nl.

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken