Organisatie in beeld: Rode Kruis Rijssen-Holten


Wat betekenen vrijwilligers voor jullie en voor jullie organisatie?
Onze organisatie draait op vrijwilligers. Op lokaal niveau houdt het Rode Kruis zich bezig met het verzorgen van EHBO-cursussen aan externen, we verzorgen EHBO en Medische Zorg op evenementen en activiteiten in en rondom de gemeente Rijssen-Holten en geven voorlichting over o.a. Humanitair Oorlogsrecht, Respect & Hulpbereidheid. Als grootste landelijke noodhulporganisatie staan onze vrijwilligers ook klaar om te hulp te schieten bij rampen of crisissituaties. Een mooi voorbeeld is de COVID-19 hulpverlening: ondersteuning door EHBO-hulpverleners bij huisartsenposten, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en de test/vaccinatielocaties van de GGD. Ook in de huidige Oekraïnecrisis bieden we o.a. voedsel en medische hulp aan vluchtelingen. Zonder vrijwilligers kunnen we dit werk niet doen en staat onze hulp stil.

Wat betekent Via Vorsa voor jullie?
Via Vorsa is als overkoepelende vrijwilligersorganisatie voor ons erg belangrijk als het gaat om "vrijwilligerszaken", denk aan sociale of financiële ondersteuning. Maar ook voor een goed gesprek als het even wat minder gaat met een vrijwilliger, want we blijven allemaal mensen! Ook krijgen we via ViaVorsa regelmatig een leuk nieuwsoverzicht waarin we lezen wat er op gebied van vrijwilligerswerk gebeurt in de omgeving.

Wat doet Via Vorsa voor jullie wat betreft vrijwilligers en vrijwilligerswerk?
ViaVorsa is onder andere ondersteunend met hun vrijwilligersvacaturebank. Omdat we eigenlijk continu op zoek zijn naar vrijwilligers plaatsen we regelmatig vacatures die breed worden uitgedragen door ViaVorsa in Rijssen en Holten. ViaVorsa speelt hier een handige centrale rol in bij een persoon die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk en kan hem/haar de gewenste richting sturen. Daarnaast faciliteert ViaVorsa diverse informatiebijeenkomsten of toegang tot gratis cursussen, interessant voor zowel de vrijwilligers als voor onze organisatie.