Organisatie in beeld: Radio 350

Wij, vrijwilligers van de Lokale Omroep Radio350, zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Via de vacaturebank van Via Vorsa plaatsen wij regelmatig vacatures en gelukkig hebben we hierdoor ook al een aantal vrijwilligers gevonden.

Momenteel staat alles een beetje in de ruststand door het C-virus en zijn er mensen gestopt die we eigenlijk niet kunnen missen, dat zijn van die alleskunners. Toch gebeurt het en die plekken zijn niet weer ingevuld. Soms denken mensen: radio maken? Echt niet! Maar echt het is zo leuk om te doen. Je kunt zoveel leren, onder andere de soorten muziek, techniek, redactie werk enzovoorts. De keuze is aan jou wat jij het liefst doet. Wil je graag nu de technieken leren, dan kan dat geregeld worden. Maar zou je daarna graag redactiewerk willen leren? Ook dat kan geregeld worden.

Natuurlijk laten we jou als vrijwilliger niet aanmodderen, maar helpen we waar nodig is tot je het helemaal zelf kunt! Ook is de keuze aan jou wat je het liefst doet, zeg je nu: ik wil graag de technieken leren, dan kan dat geregeld worden. Maar zou je daarna graag redactiewerk willen leren, dan kan ook dat geregeld worden.

Ook is er de mogelijkheid om gratis cursussen te volgen via de NLPO dit is al vaak gedaan door collega’s die er veel van leren.

Eigen programma
De meeste medewerkers willen het liefst een eigen programma, dus moeten ze zowel de techniek als de presentatie kunnen doen en dat is in het begin wel wat verwarrend maar met wat steun komt dat goed.

Redactie
Dat wil zeggen dat jij je bezighoudt met de berichten die verwerkt moeten worden voor de programma’s, wat is belangrijk en wat niet. Hoe werk je het uit en hoe ga je dit herschrijven wat soms zelfs in “Jip en Janneke taal” moet. Ook dit gaan we je uitleggen.

Muziek uitzoeken
In onze PC Radio staan duizenden muzieknummers, dus misgrijpen zit er bijna niet in. Daarbij mag je ook thuis je eigen muziek op bijvoorbeeld een stick zetten en deze meenemen om te draaien. Is er muziek dat er niet in staat, dan kan dit doorgegeven worden aan onze hoofd techniek en dan zal het in de pc gezet worden.

Sommigen maken hun programma thuis, die zijn in bezit van hun eigen kleine studio, dit nemen ze op en sturen het in voor in planning. Voel je meer voor de klassieke muziek ook dat kan, daarvoor is ook een team waar we je kunnen indelen.

De kerken
De kerken zijn ook actief bij Radio350 en ook daarvoor kunnen we altijd vrijwilligers gebruiken.

Klussen
Zelfs voor het klussen kunnen we mensen gebruiken, maar let op alles is op vrijwillige basis. Kosten hoef je eigenlijk niet te maken want alles is in de studio aanwezig.

Lijkt het jou wat om als vrijwilliger bij ons te komen? Kijk dan eens op de vacatures in de vacaturebank van Via Vorsa of neem contact op met mt@radio350.nl

Wij nodigen je graag uit voor een gesprekje onder het genot van een kop koffie of thee.

We zijn te vinden in de kelder van het Parkgebouw in Rijssen.

GRAAG TOT ZIENS!

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken