Organisatie in beeld: Columbus Junior Rijssen

Columbus Junior is een kinderopvang organisatie die zich vooral heeft gevestigd in het oosten van Nederland en heeft kinderopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Columbus Junior werkt al jaren met vrijwilligers op de peuteropvang. 

Deze vrijwilligers zijn echt een aanwinst voor ons team, want ze zijn voor ons onze extra handen en ogen. Ze zijn echt goud waard! Met behulp van Via Vorsa werven we vrijwilligers. Via Vorsa doet vaak de eerste gesprekken met een vrijwilliger om te kijken of de peuteropvang wel bij diegene past. Hieronder stellen we twee van onze vrijwilligers voor. 

Manon

Sinds een half jaar ben ik aan het werk als vrijwilligster bij Columbus Junior bij de peuteropvang in De Hoge Esch. Voor mij is het een opstart naar een betaalde baan. Doordat ik een tijdje uit het werkende leven ben geweest, voelde het als een grote stap. In het begin merkte ik dat ik nog onzeker was, maar doordat ik zo goed werd opgevangen was dat snel verdwenen. Het is heerlijk om tussen de kinderen te zijn en de echte en pure reacties te zien. Samen een puzzel maken, boekje lezen of gezellig een “kopje koffie” drinken (gemaakt door de kinderen uiteraard). Het geeft veel voldoening om te zien dat ze het leuk hebben en ze zich kunnen ontwikkelen. Zelf haal ik er enorm veel positieve energie uit, wat ik hopelijk ook door kan geven aan de kinderen.

Manon
Mariska

Mariska

Mariska is sinds 2007 al aan het werk als vrijwilliger bij de peuteropvang. Ze is er ingerold toen haar eigen kinderen naar de peuterspeelzaal gingen. Inmiddels is ze dus al 15 jaar onze steun en toeverlaat.  Mariska: "Ik doe dit nog steeds met veel plezier. Het is leuk om met de kinderen bezig te zijn. Ze kunnen genieten van de kleinste dingen. Zijn vaak enthousiast en hebben grappige verhalen en humor. Ook kun je met de kinderen een band opbouwen. Voor mij is het ook een mooie afwisseling, want, ik woon op een boerderij en help daar waar nodig is."

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken