Op bezoek bij zorgboerderij Holterbroek

In februari 2023 zijn Hannie en Inge namens Via Vorsa op werkbezoek geweest bij zorgboerderij “Holterboek” in het buitengebied van Holten. Michelle Bloemendal runt daar sinds september 2021 een kleinschalige opvang waar cliënten met een lichte beperking op dinsdag, woensdag en donderdag naar de boerderij komen. 

We worden gastvrij ontvangen in de keuken met een kopje koffie, op de tafel ligt een lijst met diverse klussen zoals bijv.: de stallen nakijken, eitjes uithalen, de kippen voeren, de dieren voeren en water geven. Het is winter dus de moestuin ligt nog even stil, zodra het beter weer wordt is daar ook weer vanalles te doen zoals zaaien, schoffelen, wieden, oogsten etc. Het moge duidelijk zijn dat het een echte beestenboel is, er is altijd wat te beleven. Regelmatig moet Michelle tussendoor even bijspringen of iets corrigeren. Michelle geeft aan dat niets moet: alles mag en dat ze door de kleinschaligheid de cliënten iets op maat aan kan bieden. Een enkele keer worden er ook creatieve dingen gemaakt zoals nestkastjes, insektenhotels of paasstukjes. Michelle heeft 3 vrijwilligers die haar helpen en hand en span diensten verlenen.

Michelle werkte al een hele poos in de zorg waaronder ook op een zorgboerderij en ze is blij dat ze nu haar eigen zorgboerderij heeft. Een droom is werkelijkheid geworden.

Momenteel wordt er ook hard in de grote schuur gewerkt om hier een gedeelte geschikt te maken voor omkleedruimte en kantine. Als dat klaar is dan wil ze zich storten op het volgende project, om in de toekomst streekproducten te verkopen. Daar kunnen dan ook de producten uit de moestuin verkocht worden en kunnen de cliënten hier in meewerken. Maar voorlopig even de focus op de nieuwe kantine die als het goed is op 20 april geopend zal worden.

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken