Op bezoek bij Twents Flex

In juni 2023 zijn Hannie en Inge op bezoek geweest bij de Flexbus (je weet wel die rode busjes met die witte paarden😊). Theo Hagedoorn doet ons enthousiast het wel en wee uit de doeken van Twents Flex, de vervoersservice in de gemeente Rijssen-Holten. De Flexbus is op 1 juli 2018 van start gegaan en ondertussen zijn er ruim 120 haltes waar je in en uit kunt stappen. De Flexbus rijdt nooit dezelfde route. Bij een bestelling van een rit (dit kan makkelijk via de app), maakt een computersysteem automatisch de route. Dit is vrij uniek, want zo rijdt de bus vrijwel nooit leeg van de ene naar de andere halte.

De Flexbus rijdt nooit dezelfde route. Bij een bestelling van een rit (dit kan makkelijk via de app), maakt een computersysteem automatisch de route. Dit is vrij uniek, want zo rijdt de bus vrijwel nooit leeg van de ene naar de andere halte.
De chauffeurs zijn allemaal vrijwilligers en aan het begin van hun dienst kijken zij welke route ze die dag moeten rijden. In het systeem staat dan wie waar opstapt en ook weer uitstapt. Twents Flex is een vereniging; inclusief bestuur en chauffeurs zijn er 50 vrijwilligers actief. Het bestuur krijgt subsidie van de provincie en dit geld wordt onder andere besteed aan de kosten die ze voor de vrijwilligers maken, zoals een kerstpakketje, een uitje, waardering voor hun inzet.
Al het materieel is eigendom van de vervoersmaatschappij Keolis. Twents Flex heeft momenteel 2 bussen op de weg, waar 8 passagiers in kunnen. Een bus ‘staat’ in Holten en de andere in Rijssen.
Alle informatie over de haltes, een ritje bestellen, betalen etc. staat allemaal heel duidelijk op de site en in de app en is heel gebruiksvriendelijk. Je kunt natuurlijk ook telefonisch een rit inplannen.

Theo merkt veel betrokkenheid bij de vrijwilligers. Zowel onder elkaar maar ook naar de passagiers toe. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Als iemand zich aanmeldt dan volgt eerst een kennismakingsgesprek en een medische keuring, daarna kun je aan de slag!

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken