Op bezoek bij Philadelphia De Roef

Op 15 juni 2023 werden we hartelijk ontvangen bij woonlocatie De Roef, een onderdeel van Philadelphia. Ook hier kunnen we vertellen over ViaVorsa, maar horen we zeker ook graag hoe hun organisatie eruit ziet en hoe zij werken met vrijwilligers. Wij hebben gesproken met Maaike van Duren, Janneke Schottert en Gerrinda Bloemendaal. Allen werkzaam bij De Roef.

Op de Roef wonen momenteel 35 cliënten met een (licht) verstandelijke beperking. Naast de prachtige woonvoorziening hebben ze ook de gezellige dagbesteding de Muiterij in hun pand. Zowel bij de 4 woningen als bij de dagbesteding wordt gewerkt met vrijwilligers. Momenteel zijn dat er maar liefst 74. Maar er kunnen altijd nieuwe vrijwilligers bij, vooral in de zomer. Dan is de bezetting van de vrijwilligers iets minder in verband met de vakantie.
Heb je interesse om vrijwilliger bij De Roef te worden, dan volgt er eerst een gesprek met Maaike, zij is de vrijwilligerscoördinator. Zij vindt het belangrijk om te kijken wat de vrijwilliger leuk lijkt, waar je goed in bent, wat je graag doet etc.. Hierin zijn ze heel flexibel en er is altijd vrijwilligerswerk te vinden dat goed bij je past.
Zo kun je 1 op 1 aan iemand gekoppeld worden of werken op de groep. Het gaat om wat extra aandacht voor de bewoners. Dat kan zijn bijvoorbeeld een spelletje doen, samen kleding kopen, een keertje winkelen bij Intratuin, een stukje fietsen met de duofiets, zwemmen met een bewoner, helpen op de dagbesteding met breien, haken of voorlezen; noem maar op. Er zijn ook vrijwilligers die koken voor een van de bewonersgroepen van ca. 10 cliënten. Op dit moment is daar wel veel behoefte aan.
Als je bij de Roef vrijwilliger bent dan kun je altijd terugvallen op de aandachtsfunctionaris. Zij kan je altijd helpen als er iets aan de hand is. Het gaat er immers vooral om dat je het vrijwilligerswerk leuk vindt en dat je de bewoners wat extra aandacht kunt geven. Dat je iemand blij maakt als die opgehaald wordt om er even uit te zijn.

Kortom bij De Roef is van alles te doen!

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken