Op bezoek bij Oudheidkamer Hoolt'n

OP BEZOEK BIJ OUDHEIDKAMER HOOLT’N

Ook bij de oudheidkamer Hoolt’n werden we hartelijk ontvangen door secretaris Jolanda Ulfman en voorzitter Jan Beumer. Ze zijn gehuisvest in het oude karakteristieke pand aan de Dorpsstraat, ofwel het oude gemeentehuis van de kern Holten. Jan en Jolanda vertellen in een notendop hoe de organisatie in elkaar zit en wat ze allemaal aanbieden. 

Zo zijn er totaal 64 vrijwilligers actief binnen de organisatie, sommige vrijwilligers zitten zowel in het bestuur als in 1 van de vele werkgroepen. In totaal zijn er 12 werkgroepen actief. Dit loopt uiteen van de werkgroep bibliotheek, exposities, film en foto, gastheer/gastvrouw, genealogie, heemkunde, mariniers, onderhoud, registratie, schoonmaak en textiel. Het is teveel om in deze tekst te noemen, zo veelzijdig en gevarieerd zijn de taken die de vrijwilligers uitvoeren. Want naast de werkgroepen die zich bezighouden met de lopende zaken organiseert de oudheidkamer ook tal van activiteiten zoals bijvoorbeeld de filmweek in april, de museumdag, de fietsroute met Greun Hoolt’n, etc etc.. Kortom het is een goedlopende machine waarbij voor elke vrijwilliger wel wat leuks te vinden is.
Door de veelheid aan activiteiten en opslag van spullen groeien ze uit hun jasje en zijn er plannen om uit te breiden. Ook hiervoor kunnen ze t.z.t. wel wat extra handjes gebruiken. Nieuwe vrijwilligers die zich aanmelden, lopen eerst altijd even mee als gastvrouw/gastheer. Dit doe je altijd met zijn tweeën. Van tevoren kun je opgeven wanneer je wel of niet kunt. Zo leer je de organisatie kennen en daarna kun je ingezet worden bij een van de vele werkgroepen.
Heb je belangstelling voor vrijwilligerswerk bij de Oudheidkamer? Neem dan gerust contact met ons op!

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken