Op bezoek bij kringloopwinkel HMV in Holten

In maart 2023 zijn Hannie en Inge op bezoek geweest bij de kringloopwinkel HMV in Holten. Coördinator Annie Kolkman zet de kachel in de winkel iets hoger en onder het genot van een kopje koffie vertelt ze over het wel en wee van de Kringloop.

Zowel de winkel als ook de loods zijn elke vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur geopend en elke zaterdag van 11.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze openingsuren kun je ook spullen brengen. Momenteel zijn er 28 vrijwilligers actief, zij worden ingedeeld via een rooster. Over het algemeen ben je 1 x in de 3 weken aan de beurt. Annie kijkt ook naar de wensen en de kwaliteiten van de vrijwilligers. Zo zijn er mensen die verantwoordelijk zijn voor het prijzen van de artikelen, het kassawerk, de notulen, rooster maken, etaleren van de ingebrachte spullen, halen en beoordelen van de spullen, elektra nakijken etc. etc..

Nieuwe vrijwilligers draaien altijd drie keer mee en dan wordt gekeken of het, van beide kanten, past. De kringloopwinkel is onderdeel van de Holtense Muziek Vereniging (HMV), daar gaat dan ook de opbrengst naar toe. De kringloopwinkel heeft geen apart bestuur, ze komen ongeveer één keer per half jaar bij elkaar voor een vergadering. 

Annie geeft aan dat vrijwilligers het belangrijk vinden om goed contact te hebben met de klanten maar ook ergens bij horen is een reden om vrijwilligerswerk te gaan doen. Eén keer per jaar wordt een gezamenlijke barbecue georganiseerd. Wanneer er veel spullen binnenkomen wordt aan de vrijwilligers gevraagd om een extra ochtend of middag te komen helpen om de spullen in te ruimen. Eén keer per jaar wordt ook de winkel schoongemaakt, dat strijken ze uit over één week. De vrijwilligers vinden het dan ook gezellig om buiten de openingstijden elkaar te ontmoeten. Alhoewel ze een behoorlijk bestand hebben van vrijwilligers, zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom, vooral mensen met een technische achtergrond.

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken