Op bezoek bij IVN

Op 19 januari 2023 zijn Inge en Hannie op ‘werkbezoek’ geweest bij het IVN in de Hobbyboerderieje in Rijssen. Wat een prachtige plek zo centraal, maar toch midden in het groen. We werden gastvrij ontvangen door Joop Kamperman en Wim Baan van het bestuur met een kop koffie en lekkere koeken.

Het IVN heeft een betrekkelijk nieuw bestuur van een vijftal enthousiaste vrijwilligers. Het IVN bestaat uit een flink aantal werkgroepen te weten: nestkastengroep, bos-heidegroep, weidevogelgroep, gidsengroep, paddengroep, educatiegroep, hoogstambrigade en een groep vrijwilligers die informatieboerderij ’n Witten beheren en de heemtuin onderhouden. Kortom diverse groepen waar vrijwilligers altijd de handen uit de mouwen kunnen steken. Bovendien werkt IVN ook samen met de Katoelenkiekers, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel.

De vrijwilligers bij het IVN werken hoofdzakelijk met hun handen; het is geen vergadergroep, maar een kwestie van aanpakken. Dus handjes uit de mouwen, voeten in de klei en lekker buiten aan het werk. Daar kunnen ze ook altijd nieuwe vrijwilligers bij gebruiken en deze zijn van harte welkom!

In een hele leuke ontspannen sfeer wordt samen gewerkt en is er aandacht voor elkaar en natuurlijk ook tijd voor een kopje koffie met een praatje.

In februari wordt bijvoorbeeld gestart met de paddentrek. Ook hier is het IVN bij betrokken door het plaatsen van panelen en emmers om ervoor te zorgen dat de padden veilig over kunnen steken.
Binnenkort starten ze ook met natuurlessen voor kinderen bij het Noabershof bij de Johan Frisoschool.

In totaal zijn er zo’n 30 vrijwilligers actief aan de slag bij al hun werkgroepen, maar nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Wat wij hebben ervaren is dat het een hele laagdrempelige organisatie is waar vrijwilligers zich snel thuis zullen voelen!

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken