NLdoet op 15 en 16 maart 2024

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat ertoe doen als vrijwilliger met je doet!

Hoe kan je meedoen aan NLdoet?

Wil je als vrijwilliger voor een dag(deel) ergens het verschil maken, dan kun je via de button 'activiteit zoeken' een activiteit bij jou in de buurt vinden. Je kunt zoeken op postcode, plaats, gemeente of organisatienaam. Ook kun je zoeken op activiteiten die geschikt zijn voor middelbare scholieren. Zo krijg je een compleet overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt. Vervolgens meld je je bij de organisatie aan. Je ontvangt daarna automatisch een mail bij welke activiteit en organisatie je je hebt aangemeld. Verder contact loopt dan direct tussen de vrijwilligers en de organisaties en niet via het Oranje Fonds.

Voor maatschappelijke organisaties

Voor maatschappelijke organisaties

Maatschappelijke organisaties opgelet!
Dit is jullie kans om jullie organisatie te promoten en nieuwe vrijwilligers te werven. Jullie kans om het verschil te maken en er echt toe te doen. Doe mee met NLdoet op 15 & 16 maart 2024! Aanmelden voor 2024 kan vanaf 1 november 2023. 

Hulp nodig?
Heb je hulp nodig een leuke activiteit te verzinnen, wil je meer publiciteit voor de activiteit of wil je weten hoe je meer vrijwilligers krijgt? Kijk bij ‘Ertoe doen’ voor allerlei tips, downloads en inspiratie. Voor veel voorkomende activiteiten heeft het Oranjefonds voorbeeld draaiboeken ontwikkeld. Daarnaast kun je daar posters en voorbeeldpersberichten downloaden. En vind je tips over wat je nog meer kunt doen als organisatie, ook na NLdoet.

Goed verzekerd tijdens NLdoet?
Waarschijnlijk heb je als organisatie al een vrijwilligersverzekering. Ga na of deze ook van toepassing is op de activiteiten tijdens NLdoet. Mocht je tijdens NLdoet een groot evenement organiseren, overweeg dan een evenementenverzekering. Het Oranje Fonds is niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen of schade tijdens NLdoet.

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken