Heb jij een buur die veel voor jou of anderen doet?

Rijssen en Holten - Inwoners uit de gemeente Rijssen-Holten kunnen deze zomer weer een ‘Beste Buur’ nomineren. De Beste Buur Bokaal wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt in Rijssen-Holten.

De Beste Buur Bokaal in Rijssen-Holten is een initiatief van BuurtKracht en een aantal van haar partners: De Goede Woning, Viverion en de gemeente Rijssen-Holten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren!

Via Vorsa werkt ook mee!

Dit jaar verlenen we vanuit Via Vorsa ook onze medewerking. De Beste Buur Bokaal draait immers om vrijwillige inzet in de buurt of straat. En die stille krachten in het zonnetje zetten en waarderen voor hun inzet is iets waar wij vanuit ons werk alleen maar achter kunnen staan!

Wij roepen dan ook iedereen op om die ene buur die zoveel voor jou of jouw buurt/straat betekent, te nomineren. Nomineren kan via de website www.bestebuurbokaal.nl, of telefonisch bij ViaVie Welzijn (0548 36 27 55, tussen 8.30 en 12.00 uur). Nomineren kan nog t/m vrijdag 15 augustus.

Wie komt in aanmerking voor Beste Buur Bokaal?

Alle inwoners uit Rijssen en Holten komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door (een) buurtbewoner(s). Geef ook een motivatie, waarom jij vindt dat jouw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Bij de keuze straks is een aansprekende motivatie belangrijk voor de jury. Maak ook gebruik van voorbeelden. We kijken uit naar bijzondere burenverhalen!

De jury in Rijssen-Holten bestaat uit een afvaardiging van de huurderraden van De Goede Woning en Viverion en wethouder Ben Beens (juryvoorzitter). Ook de winnaar van vorig jaar, Jordy Brinks, zit in de jury, en Hannie namens Via Vorsa.

Uitreiking op Burendag

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt lokaal plaats op 24 september op de jaarlijkse Burendag. Voor de winnende buur is er een bokaal, een dinercheque twv. € 200,- en een buurtimpuls t.w.v.
€ 300,-!

Voor meer informatie over de Beste Buur Bokaal kan er contact opgenomen worden met Patricia van Erven via 06 21 96 27 31 of vanerven@viaviewelzijn.nl

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken