Goed bezig! Vrijwilligers (weer) actief?!

De seniorenorganisaties KBO en PCOB gaan samen met zeventien vrijwilligerssteunpunten in Overijssel (jonge) senioren (weer) aan vrijwilligerswerk helpen in 2022. Op dinsdag 22 maart j.l. is de start van het Project ‘Goed Bezig!’ in Heino bezegeld met de handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomsten. Nu corona de aftocht lijkt te blazen, is het tijd voor nieuw elan!

Het hele jaar richten we ons met dit door de Provincie Overijssel gesubsidieerde project op (potentiële) vrijwilligers en op organisaties die met vrijwilligers werken. Diverse activiteiten zullen worden ingezet om verloren gegane contacten te herstellen en nieuwe vrijwilligers te werven en goed te begeleiden. Dat vraagt om persoonlijke aandacht en inlevingsvermogen voor de individuele situatie en wensen van de vrijwilliger. Van organisaties vraagt het flexibiliteit in het aanbieden van werk aangepast op deze wensen. Vrijwilligerssteunpunten spelen met hun deskundigheid graag een bemiddelende en ondersteunende rol om de juiste match te maken en te houden. Volg onze berichten, ook op Facebook

Voor meer informatie, neem contact op met Hannie Nijkamp van Via Vorsa. Dit kan door een mail te sturen naar nijkamp@viaviewelzijn.nl of door te bellen naar 06 - 33 59 21 53 (maandag t/m donderdag).

V.l.n.r. Hannie Nijkamp (Rijssen-Holten), Anne Lansink (Dinkelland), Paula Bierma (Steenwijkerland), Kariene Bottichio (Deventer), Janny Wiltjer-Lusseveld (KBO-PCOB Overijssel), Renalde ter Haar (Haaksbergen), Marianne Jansen (Hengelo), Crista ten Hove (Almelo), Ivonne Saueressig (Dalfsen), voor: Irma Hegeman (KBO-PCOB Overijssel) en Renate Beverdam (Hardenberg) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.Niet op de foto: Annemarie Degger (Almelo), Ellen Bloemhof (Twenterand), Odelia Otten (Zwolle), Yvonne Posthuma (Hellendoorn), Belinda Wessels (Hof van Twente), Ria Maassen van den Brink (Wierden), Christine ten Klooster (Losser)