Cursus Vertrouwenscontactpersoon

Op 5 juli aanstaande organiseert Op je best samen met Stichting Houtdorp een cursus voor Vertrouwenscontactpersonen (VCP) in Rijssen-Holten. Wil je als vrijwillige Vertrouwens Contact Persoon (VCP) bij je vereniging/club of organisatie aan de slag óf ben je het al? Volg deze gratis training en leer over grensoverschrijdend gedrag, je rol, taken en grenzen. In een veilige setting oefen je met gesprekken en enkele casussen, en ontvang je na afloop een certificaat. De training behandelt ook je zichtbaarheid in de organisatie, samenwerking met het bestuur voor preventie, en meer. Na de cursus ben je in staat om als VCP bij te dragen aan sociale veiligheid op je sportclub, bij je organisatie of vereniging, en te werken aan preventie. Neem contact op via willems@viaviewelzijn.nl voor meer informatie en aanmelding. Samen werken we aan een veilige sportomgeving voor iedereen!

De VertrouwensContactPersoon (VCP) biedt een luisterend oor voor iedereen bij je organisatie die te maken heeft met over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie. De VCP gaat in gesprek, denkt mee en verwijst eventueel door. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen met preventiebeleid, zoals een gedragscode.

De volgende onderdelen komen bij de training aan bod:

- grensoverschrijdend gedrag, wat is het?
- rol, taken én grenzen van de VCP
- voeren van gesprekken en gesprekstechnieken
- enkele casussen
- je zichtbaarheid in de organisatie – hoe vinden mensen je als VCP?
- samenwerking met bestuur m.b.t. preventie (gedragscode, aannamebeleid)

Het programma van de cursus bestaat uit een dag of twee dagdelen. Na afronding van de cursus zijn de deelnemers in staat om als VCP bij te dragen aan de sociale veiligheid op de sportclub, vertrouwelijke gesprekken te voeren en te werken aan preventie.

De cursus voldoet aan de basiseisen voor sociale veiligheid in de sport en draagt bij aan een sociaal veilige sportcultuur waarin iedereen zich welkom voelt.

Voor meer informatie over de cursus en om je aan te melden, kun je contact met opnemen via willems@viaviewelzijn.nl.

Laten we samen werken aan een veilige sportomgeving voor iedereen!

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken