ServicePunt Vrijwilligers wordt Via Vorsa!

ServicePunt Vrijwilligers krijgt nieuwe naam: Via Vorsa!

Rijssen-Holten – Het ServicePunt Vrijwilligers is voor vele organisaties en verenigingen die met vrijwilligers werken een bekende naam. Evenals de vacaturebank, een bekende plek voor mensen die vrijwilligerswerk zoeken in de gemeente Rijssen-Holten.
Tot voor kort was de vacaturebank te vinden op de website van ViaVie Welzijn, de brede welzijnsorganisatie in de gemeente. ‘Het is echter niet voor iedereen logisch om de vacaturebank in de gemeente te zoeken onder ViaVie Welzijn’ geeft coördinator Hannie Nijkamp aan. ‘Daarom kiezen we voor een duidelijke eigen en nieuwe naam, met eigen uitstraling en bijbehorende website, vacaturebank en socials.’

Via Vorsa: alles wat je wil weten over vrijwilligerswerk
Via Vorsa dus, de nieuwe naam van de organisatie die bemiddelt en adviseert in alles op het gebied van vrijwilligerswerk. Ze blijft onder de paraplu van ViaVie Welzijn, maar wel met een eigen identiteit, om herkenbaar te zijn. Via Vorsa: voor Vrijwilligers en Organisaties middenin de Samenleving!


Website en vacaturebank

Op de nieuwe website van Via Vorsa (www.viavorsa.nl) is alle informatie te vinden voor zowel vrijwilligers als organisaties en verenigingen die met vrijwilligers werken. Met uiteraard als eerste de vacaturebank, die bemiddelt tussen organisaties en potentiele vrijwilligers. Sanne Wagemans, één van de medewerkers bij de vacaturebank: ‘Zowel organisaties als vrijwilligers kunnen via een paar eenvoudige stappen zelf een account aanmaken en zo vacatures plaatsen en reageren. Bij met name de opstart van de nieuwe vacaturebank staan wij natuurlijk klaar om hulp te bieden als dat nodig is.’ Via Vorsa blijft op de achtergrond wel betrokken bij de plaatsing van nieuwe vacatures en reacties van vrijwilligers. Nauwkeurigheid bij het matchen van organisaties en vrijwilligers staat hoog in het vaandel, en dus blijven de medewerkers nauw betrokken bij het proces. ‘We blijven intake gesprekken met potentiele vrijwilligers doen. Zo blijven wij betrokken bij het proces, en weten wij goed wie wij aan welke organisatie koppelen en andersom’ geeft Inge Scharrenberg aan, die regelmatig de intakegesprekken verzorgt.


Een compleet platform voor vrijwilligerswerk

Naast de vacaturebank worden (potentiele) vrijwilligers geïnformeerd over bijvoorbeeld verzekeringen bij vrijwilligerswerk, maar ook zijn er op dit moment een aantal mooie online én gratis trainingen te vinden voor vrijwilligers. Voor organisaties en verenigingen is er informatie te vinden over de werving, begeleiding en nazorg bij de inzet van vrijwilligers. Ook een kennisbank met diverse links met informatie en het lokale, regionale en landelijke nieuws ten aanzien van vrijwilligerswerk zijn op de site te vinden. En met daarnaast nog een eigen Facebook en Instagram pagina, vormt Via Vorsa zo een compleet platform als het aankomt op vrijwilligerswerk in de gemeente Rijssen-Holten. Hannie Nijkamp: ‘We hopen met deze nieuwe uitstraling en duidelijke vacaturebank het vrijwilligerswerk binnen de gemeente nog herkenbaarder, vindbaarder en toegankelijker te maken. Vrijwilligerswerk doet er toe, is waardevol en onbetaalbaar!’