Overijsselse Vrijwilligers Prijs 2021

Nomineer nu jouw organisatie of vereniging!

Is jouw organisatie of vereniging de leukste van allemaal? Doe mee en nomineer ze voor de Overijsselse Vrijwilligers Prijs! Nomineren kan vanaf nu door een mail te sturen naar info@viavorsa.nl. 

De Overijsselse VrijwilligersPrijs

De provincie Overijssel en verschillende Vrijwilligers(steun)punten in de provincie hebben de handen ineen geslagen om weer de jaarlijkse Vrijwilligers Prijs uit te reiken. In iedere deelnemende gemeente worden 3 vrijwilligers of organisaties in het zonnetje gezet. Zij krijgen een prijs uitgereikt door een provinciaal statenlid.

In de gemeente Rijssen-Holten hebben vorig jaar de volgende 3 vrijwilligers(groepen) een prijs ontvangen:
- Jakob Visser, 15 jaar. Vaste vrijwilliger bij de Diessenplas. Daarnaast incidenteel wat klusjes en vrijwilligerswerk voor ViaVie Welzijn en jeugdhonk ‘Hole-10’.
- Mondkapjesgroep Holten. Deze groep is in Coronatijd actief geweest met ca. 45 personen. In het kader van het indammen van het corona-virus hebben zij honderden mondkapjes genaaid.
- Mondkapjesgroep Rijssen. Ook deze groep is actief geweest in Coronatijd, met zo’n 100 personen. Ook zij hebben honderden mondkapjes genaaid en uitgedeeld. Daarnaast hebben zij zelfgenaaide placemats, samen met een ontbijtje, bij diverse inwoners rondgebracht, in het kader van 75 jaar vrijheid.

Nomineer een vrijwilligersorganisatie

In Rijssen-Holten wordt door Via Vorsa, in opdracht van de gemeente, ieder jaar de vrijwilligerswaardering georganiseerd. Daarbij worden alle vrijwilligers in deze gemeente in het zonnetje gezet door hen een leuke activiteit aan te bieden. In Corona-tijd is dat dat vorig jaar een horeca-bon geweest.

Omdat in de gemeente Rijssen-Holten de vrijwilligers met regelmaat in het zonnetje worden gezet, wil Via Vorsa de Overijsselse VrijwilligersPrijs juist een keer uitreiken aan organisaties en verenigingen die vrijwilligerswerk aanbieden. Immers, als vrijwilliger zijnde hebben mensen ook een gevoel en reden waarom er juist bij die ene organisatie of vereniging wordt aangesloten. Zinvol werk verrichten, waardering, uitdaging en gezien worden zijn belangrijke kenmerken van vrijwilligerswerk die hierin mee spelen.

Kortom: vrijwilligers die actief zijn bij een organisatie of vereniging kunnen nu een organisatie aanmelden om in aanmerking te komen voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Uit alle genomineerde organisaties en verenigingen zal Via Vorsa 3 organisaties en/of verenigingen kiezen die voorgedragen worden bij de Provincie Overijssel. Zij reiken vervolgens de prijzen uit tijdens de Overijsselse VrijwilligersPrijs On Tour!

Aanmelden

Organisaties en verenigingen kunnen aangemeld worden door actieve vrijwilligers. Een aanmelding kan gemaild worden naar Via Vorsa via info@viavorsa.nl.

In de mail moet duidelijk aangegeven worden welke organisatie of verenging wordt genomineerd en welke contactpersoon hierbij hoort. Daarnaast moet de nominatie een motivatie bevatten, waarom die organisatie/vereniging de prijs verdient.

Aanmelden kan t/m uiterlijk maandag 13 september via een mail naar info@viavorsa.nl.